Goud inwisselen

Goud inwisselen

Goud inwisselen

Goud inwisselen voor geld kunt u doen bij meerdere inkopers in Nederland. De meeste van deze handelaren hebben een vestiging in Amsterdam. De prijs die u krijgt voor uw goud hangt af van meerdere factoren. Het bedrag wordt namelijk bepaald door de goudprijs op de beurzen, het aantal karaat van het goud en de goudinkoper.

Goudprijs op de beurzen

De goudprijs op de beurzen verandert steeds. Deze verandering hangt samen met vraag en aanbod van goud. Goudinkopers zullen u zeer waarschijnlijk niet de goudprijs van de beurzen geven. Zij kopen het in om het door te verkopen en hier winst aan over te houden. Daarom zullen hun inkoopprijzen lager liggen dan de goudwaarde.

Aantal karaat goud

Het aantal karaat goud bepaalt tevens de prijs die u voor uw goud krijgt. Goud inwisselen van 9 karaat levert u veel minder op dan goud inwisselen van 18 karaat. Zuiver goud is 24 karaat en hier is de goudprijs ook op gebaseerd. Iedere karaat is 1/24 deel zuiver goud en bepaalt dus het percentage zuiver goud. Sieraden zijn vaak 14 of 18 karaat en gouden munten zijn tussen de 21 en de 24 karaat.

De goudinkoper

Goud inwisselen bij de eerste de beste goudinkoper is niet slim om te doen. Er zijn namelijk meerdere goudinkopers en zij bieden verschillende prijzen per gram goud. Om de beste goudprijs te vinden kunt u het beste een aantal goudinkopers met elkaar vergelijken.

Goud inwisselen: wat krijg ik ervoor?

Goud inwisselen bij een goudinkoper die een goede prijs biedt maakt u niet altijd rijk. U doet er goed aan om van tevoren alvast de goudwaarde te berekenen, zodat uw verwachtingen kloppen. De prijs die een goudinkoper biedt is meestal per gram zuiver goud. Daarom zult u eerst moeten berekenen hoe zuiver uw goud is. Met het aantal karaat kunt u het percentage zuiver goud berekenen. Daarna kunt u berekenen wat u krijgt voor een gram goud aan de hand van de prijzen van de goudinkoper. Als laatste weegt u het voorwerp en vermenigvuldigt u het aantal gram met de goudprijs die u per gram krijgt.

Gram goud kopen
©2013