20 gram goud

20 gram goud

 

Veel mensen kopen een baar van 20 gram goud om te investeren in hun toekomst. Er zijn heel wat mensen die denken dat de goudprijs zal stijgen, waardoor u in de toekomst winst kunt maken met het goud dat u nu heeft gekocht. Een goudbaar van 20 gram is bij veel goudhandelaren verkrijgbaar.

Prijs van 20 gram goud

De prijs van 20 gram goud is afhankelijk  van de goudwaarde op de beurzen. Aan de hand van deze waarde bepalen goudhandelaars hun prijzen. Ook de keuze van goudhandelaar is van belang voor de prijs, aangezien de ene goudhandelaar een hogere prijs vraagt dan de ander. Als laatste zijn de kosten van 20 gram goud afhankelijk van het aantal karaat. 24 karaat goud is zuiver goud en hier is de goudprijs op gebaseerd. Goud van minder karaat is voordeliger dan goud van 24 karaat, want dit is gemengd met andere metalen.

Hoe kunt u het aantal karaat herkennen?

Alle objecten van edelmetaal worden in Nederland gecontroleerd door de Nederlandse Waarborg Garantie. Als het goud meer dan 14 karaat is, wordt het bestempeld met het keurmerkteken. In Nederland wordt het dan pas als echt goud geizen. Het keurmerkteken is eigenlijk een getal. Zo wordt 24 karaat goud bestempeld met het getal 1000. Als er 833 in het gouden voorwerp gedrukt staat, betekent dit dat het goud 20 karaat is. Dit getal geeft namelijk het percentage goud aan, want 833 moet u vertalen naar 83,3%. Aan de hand hiervan kunt u weer het aantal karaat berekenen.

Gram goud kopen
©2013