10 gram goud

10 gram goud

Een goudbaar van 10 gram goud kan een goede investering zijn. De goudprijzen op de beurzen zijn namelijk niet constant en er wordt verwacht dat ze steeds hoger worden. Er zijn veel goudhandelaren die u 10 gram goud kunnen verkopen, waarvan de meeste in Amsterdam zijn gevestigd.

Prijs van 10 gram goud

De goudprijs op de beurzen bepaalt de prijs die u betaald voor 10 gram goud. Dit is echter een indicatie van de prijs die u bij een goudhandelaar moet betalen. De meeste handelaren zullen namelijk iets meer vragen dan de goudprijs op de beurzen aangezien ze door goud te verkopen winst willen maken.

Aantal karaat

Een baar van 10 gram goud bevat meestal zuiver goud van 24 karaat. Dit is tenminste het geval bij goede goudhandelaren. Om er zeker van te zijn dat u niet wordt opgelicht kunt u uw goudbaar het beste aanschaffen bij een goudhandelaar die lid is van de LMBA (London Bullion Market Association). Deze organisatie is een samenwerkingsverband van meerdere grote goudhandelaren wereldwijd. De handelaren die hierbij aangesloten zijn worden regelmatig gecontroleerd. U kunt de handelaren herkennen aan het keurmerk ‘Good Delivery Status’ van LMBA. Als u een goudbaar koopt bij een handelaar met dit keurmerk, weet u dus zeker dat u goed zit.

Is een baar van 10 gram goud een goede investering?

Een goudbaar van 10 gram goud kost ongeveer een paar honderd euro. De meeste mensen hebben dit geld wel en vinden het niet zo erg om dit voor langere tijd te missen als ze er winst mee kunnen maken. Het kan zijn dat de goudprijs over tien of twintig jaar is verdubbeld, waardoor u aardig wat winst maakt. Als u een kleinere goudbaar koopt is de winst ook meteen een stuk minder. En een zwaardere goudbaar kost u toch al heel wat meer geld. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een baar van 10 gram goud.

Gram goud kopen
©2013