1 gram goud prijs

1 Gram goud prijs

De goudprijs op de beurzen wordt uitgedrukt in 1 gram goud. Deze waarde is niet constant, want de prijs hangt af van vraag en aanbod. Soms daalt de goudprijs, maar meestal wordt het bedrag juist hoger. Veel mensen investeren dan ook in goud, zodat ze in de toekomst winst maken. Er zijn genoeg goudhandelaren te vinden in Nederland.

Karaten en kleuren

De prijs van 1 gram goud is afhankelijk van het aantal karaat. Een karaat is 1/24 deel en 24 karaat is dan ook zuiver goud. De goudprijs laat de waarde zien van zuiver goud. Goud wordt vaak gemengd met metalen en de prijs die u hiervoor krijgt hangt af van het aantal karaat. Vaak zijn gouden sieraden 14 of 18 karaat en gouden munten tussen de 21 en de 24 karaat. Goudbaren zijn gemaakt van zuiver goud en dus 24 karaat.

Zuiver goud heeft een geelgoude kleur, maar de kleur kan veranderen als het goud wordt gemengd met andere metalen. Goud dat is gemengd met koper, manganese, nikkel, paladium, tin of zink heeft een witte kleur en een legering met koper geeft het goud een rode kleur. Groen goud kan worden gemaakt door het goud met cadmium of zilver te mengen en blauw goud is zuiver goud gemengd met een beetje ijzer. Als het goud met 5 tot 20% ijzer wordt gemengd krijgt het een grijze kleur.

 

1 gram goud kopen

Als u 1 gram goud wilt kopen, kunt u kiezen voor een gouden munt of een goudbaar. De prijs van 1 gram goud is niet zo hoog, waardoor u niet veel geld kwijt zult zijn aan een investering. De winst zal echter ook niet zo hoog zijn als de goudprijs stijgt. Bij verschillende handelaren kunt u 1 gram goud kopen. De meeste goudhandelaren hebben een bedrijf in Amsterdam.

Gram goud kopen
©2013